animaties & illustraties
Opvallend anders…

LED-billboards langs de snelweg en op het station zijn blikvangers en trekken zeer effectief de aandacht van een voorbijganger.
En datzelfde geldt voor bewegende beelden op een website. Animatie. Die zorgt ervoor dat een site aan aantrekkelijkheid wint. Iets dat eveneens, maar in mindere mate, voor een niet bewegende illustratie het geval is.

iets dat beweegt trekt altijd aandacht

Animaties en illustraties trekken aanzienlijk meer aandacht op een website dan een videofilmpje en een foto. Waarom? Omdat ze door hun heldere kleuren en hun getekende karakter nét even anders zijn. Anders dan het doorsnee aanbod dat je elke dag op tv ziet. Bovendien kunnen zowel de illustratie als de animatie een bepaalde situatie duidelijker illustreren dan een foto dat ooit zou kunnen.

Voorbeeld van een eenvoudige animatie voor een leverancier/installateur van bepaalde merken zonwering.

Denk bij animatie aan afbeeldingen die in elkaar overvloeien, bewegende quotes, verborgen teksten of uitleg die zichtbaar worden na een bepaalde actie of klik. Dit soort animaties kunnen we op vrijwel elke website installeren en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar let op! Er zit wel degelijk een adder onder het (bewegende) gras. Overdaad schaadt! Plaats geen animatie op elk object. Dat komt zeer storend over. Bovendien moet een animatie niet te snel bewegen. Dat irriteert eveneens.

Illustratie laten maken? Goed idee! Een illustratie vormt een aanvulling op een tekst. Een beeldende uitleg als het ware van datgene dat in de tekst staat. En aangezien veel mensen beeldend denken, is dit een welkome aanvulling om een boodschap te verduidelijken.

Bovendien maken we een illustratie op maat. Dus exact toegesneden op een tekst. Daarom krijgen illustraties vaak de voorkeur boven ander beeldmateriaal.

850x601px PFA Groenteboer Cartoon-Clean

Links een voorbeeld van een eenvoudige animatie door middel van een draaiend logo. Hierboven een illustratie in de zogenaamde “Jan van Haasteren”-stijl.