Net-even-andere-dagen

1 maart 2021

Nationale Complimentendag

(World Compliment Day)

De Nationale Complimentendag draait om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering. Twee ‘zaken’ die niet te koop zijn, maar de mens (juist daarom) wel het diepst raken.

In tegenstelling tot de commerciĆ«le ‘Nationale dagen’ als Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- en Vaderdag is het succes van de Nationale Complimentendag niet te koop! Het is dan ook pertinent niet de bedoeling dat er a) producten of diensten te koop worden aangeboden, b) of daar waar dat toch gebeurt: deze worden gekocht in combinatie met de Nationale Complimentendag.

Een feestdag in Belgiƫ (Complimentendag), Nederland (Complimentendag) en Noorwegen (Komplimentdagen).

Women of Color Day

Dit is een initiatief van het National Institute for Woman of Colour waar vrouwen van vele etnische afkomsten samenkomen. Sinds 1988 laten vrouwen van verschillende afkomsten op deze dag mensen kennismaken met de gebruiken en tradities van hun afkomst.

Women of Colour Day werd ontwikkeld door Suzanne Brooks in 1988. Zo is het dragen van etnische jurken een kenmerkende traditie. Een andere traditie is de prijsuitreiking aan “Outstanding Women of Color”.

Women of Color Day werd vooral populair in de Verenigde Staten, voor zover dit land bijna de grootste etnische diversiteit heeft van alle landen ter wereld. En deze naleving zal helpen het bewustzijn te vergroten van de problemen waarmee gekleurde vrouwen worden geconfronteerd, wijzen op onverdraagzaamheid en racisme, een strategie ontwikkelen om de rechten van gekleurde vrouwen te beschermen en alle menselijke rassen helpen elkaar beter te leren kennen.