Analoge en digitale informatie
Brochures, folders en magazines. Voor het digitale tijdperk waren dit de informatiedragers om een boodschap onder de aandacht van het publiek te brengen. Ze werden gedrukt met loden letters in boekdruk, met behulp van film in offsetdruk, met behulp van een stencilmachine afgedrukt of nog later met een kopieermachine vermenigvuldigd. Maar de tijden zijn veranderd. Drastisch veranderd!
Folders en brochures worden nog steeds gemaakt, maar allang niet meer in de aantallen van voorheen. D├ít hadden zich die oude boekdrukkers zeker niet voor kunnen stellen. De opkomst van de offset-druktechniek was voor hen al een brug te ver, laat staan dat iedereen zomaar een folder met behulp van een computer in elkaar kon “flansen”. Vloeken in de kerk! Dat was het in hun ogen.
Toegegeven, uit de praktijk bleek, dat zeker niet iedereen zomaar met desktop publishing een folder, brochure of leaflet aantrekkelijk vorm kon geven. En waar ligt dat aan? De kreet die indertijd werd ge├»ntroduceerd voor werken met een computer was: “What you see is what you get!” Tot op zekere hoogte gaat dat wel op voor bepaalde programma’s, maar zeker niet voor het maken van drukwerk. En dat is maar goed ook anders had het er voor onze beroepsgroep donker uitgezien.
Dus… of u nu met behulp van een digitale of een analoge manier uw boodschap wilt overbrengen, bij ons bent u aan het goede adres. Vakkundig, snel en prijsbewust.