Logo’s te kust en te keur
Een bedrijfslogo. Dat is in heel veel opzichten te vergelijken met het wapenschild waarmee de kasteelheren uit de middeleeuwen zich presenteerden. Zij toonden het op hun wapenschild en op de vlaggen van hun kasteel. Het was een symbool om iedereen die in dienst was van de kasteelheer te binden. Een gemeenschappelijke identiteit te geven. En datzelfde doel heeft een bedrijfslogo óók!
In de loop der jaren zijn er nogal wat door ons ontworpen. Voor kleine bedrijven, voor grote bedrijven, voor ZZP-ers en voor privé-personen, kortom een keur aan klanten die we van een eigen identiteit hebben mogen voorzien.
Aan het eindresultaat is niet meer af te zien hoeveel tijd en moeite er aan is besteed. Sommige logo’s (zoals dat van Metaflex en BalanZen) ontstonden in een gedachtenflits, andere logo’s (zoals SVP Solutions) vroegen heel wat meer tijd voordat de klant en wijzelf tevreden waren.
In het deel “Projecten” staan diverse voorbeelden hoe de aanpak van Oosterveld Design is bij het ontwerpen van een logo.