819x819px Illustrator
Illustraties – we tekenen er voor!
Het aanzien van een illustrator is sedert de uitvinding en de toepassing van de fotografie in de (boek)drukkunst behoorlijk afgenomen. Allereerst voordat de mens nog maar aan drukken van tekst en afbeeldingen toekwam, waren er tekeningen op de wanden van grotten. Met name in Zuid-Europa zijn er daar een aantal van teruggevonden. Men neemt aan dat de oermens dit deed om macht te krijgen over een afgebeeldĀ  dier op een rotswand zodat de jacht erop succesvol zou zijn.
Toen men later boeken drukte, konden er wel tekeningen afgedrukt worden, maar de techniek om foto’s of schilderijen af te drukken ontbrak. Dat is later allemaal veranderd door andere en betere druktechnieken en de introductie van haarscherpe fotoafdrukken in documentatiemateriaal. Uiteraard is de illustratie in de vorm van een tekening wel gebleven (getuige de vele stripverhalen die er bestaan), maar de invloed ervan is behoorlijk afgenomen. En daardoor tegelijkertijd het belang van een illustrator.
Maar invloedrijk of niet, bij Oosterveld Design kunt u zowel voor een goede foto als voor een illustratie terecht. Illustraties staan immers altijd nog aan de basis van infographics en animaties. Tevens staan zogenaamde “Jan-van-Haasteren”-achtige tekeningen in ons leveringsprogramma. Een aantal daarvan zijn op deze pagina afgebeeld.